Sportpodologie

Wat is een Sportpodoloog?

De Sportpodoloog kan klachten die ontstaan door sporten helpen voorkomen of behandelen. Kennis van voeten, van de belasting van de voet bij sport en van sportschoenen gebruikt de Sportpodoloog om een weloverwogen individueel advies over geschikte sportschoenen en standaard inlegzolen te geven.


Jolande Ros – Fysiotherapeut, MSU Echografist en Sportpodoloog

Voor de start van de opleiding tot Sportpodoloog heb ik jarenlang ervaring opgedaan als Fysiotherapeut, mijn specialisme binnen Fysiotherapie Klazienaveen ligt bij het onderbeen, de enkel en de voet. In 2012  heb ik de opleiding tot MSU Echografist afgerond. Tijdens de opleiding Sportpodologie in 2014 heb ik tevens het certificaat sportschoenspecialist behaald. De kennis van sportschoenen, bij de verschillende takken van sport, heb ik opgedaan bij Sportboxx in Klazienaveen. Zo is het samenwerkingsverband ontstaan met Tanja Verhaar en tussen Sportboxx Klazienaveen www.sportboxx.nl en Sportpodologie.

J.M.Ros -Sportpodoloog

  • Eenmalig voetcheck, analyse loop/schoen en advies 
  • Eenmalig voetcheck, analyse schoen, statisch-dynamische voetafdruk d.m.v. Podo track en advies                    
  • Vervolg consult
  • Aanmeten Superfeet®inlay

Sportpodologen hebben een gedegen opleiding gevolgd aan de Academie voor Podologie en zijn aangesloten bij Stichting LOOP.