Claudicatio intermittens

Wat zijn de klachten?

Als de slagaders in de benen vernauwd zijn krijgen de spieren minder bloed met zuurstof, daardoor maken de spieren afvalstoffen aan en dat veroorzaakt pijn, vooral tijdens lopen. Vernauwing van de slagaders in de benen noemen we ook wel Perifeer Arterieel Vaatlijden kortweg PAV. 


Wie hebben een verhoogd risico? 

Er zijn factoren die het proces van slagaderverkalking versnellen. 

  • Roken ! de grootste boosdoener 
  • Overgewicht 
  • Te weinig Beweging 
  • Te hoge Bloeddruk 
  • Diabetes Type II 
  • Te hoog Cholesterolgehalte 

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

PAV vraagt om een adequate behandeling, een gespecialiseerd fysiotherapeut kan u begeleiden tijdens een Looptraining. Een Looptraining houdt in dat u iedere dag 3 maal moet lopen, belangrijk tijdens deze training is dat u door de pijn heen loopt om zo de pijngrens te verleggen met als doel vertakkingen van het vaatstelsel in de onderbenen te bewerkstelligen. 
Naast het verbeteren van uw maximale loopafstand en het opbouwen van uw conditie krijgt u in de praktijk kracht – en balanstraining en voor thuis een oefenschema. 

Claudicatio Intermittens

www.chronischzorgnet.nl
Via de zorgzoeker op deze site kunt u een gespecialiseerd fysiotherapeut bij u in de buurt vinden. Bij chronisch zorgen aangesloten fysiotherapeuten staan garant voor de beste zorg. Naast het doorlopen van een 3-4 jarig traject om een gespecialiseerd fysiotherapeut op het gebied van Perifeer Arterieel Vaatlijden te worden moet de fysiotherapiepraktijk aan hoge eisen voldoen om voor certificering in aanmerking te komen. 

Fysiotherapie Klazienaveen is aangesloten bij Chronisch zorgnet en biedt gesuperviseerde Looptraining door een gespecialiseerde fysiotherapeut in een gecertificeerde fysiotherapiepraktijk.