Kinderfysiotherapie

Met ingang van april 2014 is Fysiotherapie Klazienaveen een samenwerkingsverband aangegaan met Kinderfysiotherapie Emmen. Hierdoor kunnen kinderen uit Klazienaveen en omgeving nu ook voor kinderfysiotherapeutische behandeling door Miranda Naber-Hullegie bij Fysiotherapie Klazienaveen terecht.

Telefoonnummer: 0591-630016

Wat is kinderfysiotherapie nu precies?

Het verschil tussen een algemeen fysiotherapeut en een kinderfysiotherapeut is dat een kinderfysiotherapeut specifieke kennis van kindgerelateerde aandoeningen en de invloed daarvan op de groei en de ontwikkeling heeft.

De kinderfysiotherapeut behandeld kinderen met problemen in de motorische ontwikkeling in de leeftijd 0 tot 16 jaar.


Hoe werkt het?

Bent u ongerust over de motorische ontwikkeling van uw kind, bespreek dit dan met uw huisarts, consultatiebureau arts of specialist.  De arts kan u verwijzen naar een kinderfysiotherapeut. Sinds 2006 is een verwijzing voor kinderfysiotherapie niet meer noodzakelijk en kunt u ook via de directe toegankelijkheid naar de kinderfysiotherapie.

Vergoeding

Wat bij veel mensen onbekend is, is dat kinderfysiotherapie bij alle zorgverzekeraars in het basispakket valt en dat er maximaal 18 behandelingen op jaarbasis vergoed. Voor kinderfysiotherapie geldt geen eigen risico. 
Wanneer er sprake is van een chronische aandoening worden meerdere behandelingen vergoed.

De kinderfysiotherapeut brengt het probleem in kaart door gebruik te maken van observatie en motorische testen en komt tot een passend en kindgericht behandelplan voor de therapie. De therapie zal zoveel mogelijk op een speelse en stimulerende manier plaatsvinden. De ouders worden hierbij actief betrokken.


Kinderfysiotherapeut

De onderzoeken en behandelingen worden uitgevoerd door Miranda Naber-Hullegie. Na de opleiding Fysiotherapie heeft Miranda de vierjarige opleiding tot Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) in juli 2011 de opleiding afgerond en sindsdien mag zij zichzelf kinderfysiotherapeut noemen. Al sinds 2008 behandeld zij kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 jaar met problemen in de motorische ontwikkeling, vaak in combinatie met een gedragsprobleem. In 2012 is ze Kinderfysiotherapie Emmen gestart (www.kinderfysiotherapie-emmen.nl)

Miranda Naber-Hullegie is lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), de Nederlandse Vereniging Fysiotherapie voor Kinderen (NVFK)  en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Door het volgen van bij- en nascholingen blijft ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de kinderfysiotherapie.